Verzilverlening berekenen

Verzilverlening Berekenen

 Wees niet bang... geld vergaren is moeilijk maar geld uitgeven is leuk... Geniet er van. 

Verzilverhypotheek

Met de verzilverhypotheek met vaste lage lasten weet u waar u aan toe bent.

Wilt u geld lenen voor de verbouwing van uw huis, voor de kinderen of kleinkinderen of gewoon iets leuks voor uzelf? Misschien een aanvulling op uw maandelijkse inkomen? Alles kan en mag. Met de verzilverhypotheek met vaste lage lasten weet u waar u aan toe bent. De verzilverhypotheek is een aflossingsvrije hypotheek waar u alleen rente op betaalt.

Bij de verzilverhypotheek kiest u zelf voor een rentevast periode met een vaste rente. Het bedrag wordt in een keer op uw rekening gestort dus heeft u een gedeelte nog niet nodig dan kunt u dit voor een gedeelte herbeleggen naar keuze op een deposito rekening of een andere belegging. De looptijd van de hypotheek is 30 jaar en na 30 jaar wordt weer gekeken of het onderpand nog courant is en dan kunt u een verlenging aanvragen. 

Vraag vrijblijvend informatie aan

Leeftijdsgrens

De verzilverhypotheek met lage lasten kent geen leeftijdgrens.

Lage rente  10 jaar vast 3,92%

Omdat uw huis onderpand is bij deze hypotheek, betaalt u een lagere rente. De laagste rente krijgt u door maximaal 60% van de marktwaarde van uw woning te lenen. De rente voor deze hypotheek is niet fiscaal aftrekbaar. U betaalt alleen rente en geen aflossing.

Opnemen en aflossen

Het hypotheekbedrag van de verzilverhypotheek wordt ineens uitgekeerd. Wel is het mogelijk om later een verhoging aan te vragen van de verzilverhypotheek. U hoeft dan niet meer naar de notaris omdat het hypotheekbedrag reeds bij het afsluiten van de verzilverhypotheek hoger wordt ingeschreven.

Uw hypotheek en de belasting

De verzilverhypotheek met lage vaste lasten is een hypotheek voor consumptieve uitgaven. Daardoor valt de lening in box 3 en is de rente fiscaal niet aftrekbaar. Het bedrag dat u hebt opgenomen vermindert wel het vermogen in box 3.

Benodigde stukken

Een verzilverhypotheek is over het algemeen een hypotheek waarbij minder stukken aangeleverd hoeven te worden dus de doorlooptijd is vaak korter dan bij andere hypotheken.

U wilt een verzilverlening met variabele rente afsluiten 

Maak dan een afspraak met een van onze online hypotheekadviseurs. Dat kan via hypotheekonline.nl/terugbelverzoek of door telefonisch contact op te nemen met 088 6643865.

Een hypothecaire lening waarmee u de overwaarde van uw woning kunt opnemen

De verschillen met verzilverhypotheek:

  Verzilverlening Verzilverhypotheek
Geschikt voor Deelnemende gemeenten Heel Nederland
Op te nemen bedrag Gemaximeerd per gemeente (bijvoorbeeld max € 30.000,-) Tot 50% van de waarde
Maandelijkse lasten Worden bijgeschreven op de lening Kunnen naar keuze worden bijgeschreven of maandelijks worden betaald
Bestedingsdoel - -
Verbouwingen aan uw huis
Schenking aan kinderen of kleinkinderen
Kinderen of kleinkinderen helpen met de aankoop van een huis
Aanschaf van een nieuwe auto of een camper of een boot
Gebruiken voor vakanties
Aanvulling op uw pensioen
Andere consumptieve uitgaven
Vrij bestedingsdoel, het is u geld
 

De Verzilverlening wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Wijdemeren is de eerste gemeente in Nederland die deze lening aanbiedt. Lees hier over verzilverlening bij de officiële website van gemeente Wijdemeren.

De overwaarde van uw woonhuis op te nemen dan kan dit op twee verschillende Manieren

Lopik
Meppel
Tynaarlo
Midden-Groningen
Etten-Leur
Best
West Maas en Waal
Rijssen-Holten
Breda
Woensdrecht
Assen
Olst-Wijhe