Verzilverlening berekenen

Verzilverlening Berekenen

 Wees niet bang... geld vergaren is moeilijk maar geld uitgeven is leuk... Geniet er van. 

Lopik

Verzilverlening nu ook in de gemeente Lopik. De gemeente Lopik ligt in de provincie Utrecht en telt ruim 14.000 inwoners met een oppervlakte 79,40 km². De grootste kern in de gemeente Lopik dorp heeft zo’n 5.500 inwoners.

De gemeente Lopik ligt in de provincie Utrecht en telt ruim 14.000 inwoners met een oppervlakte 79,40 km². De grootste kern in de gemeente Lopik dorp heeft zo’n 5.500 inwoners. De gemeente grenst met de naast gelegen  gemeenten Vist, Schoonhoven, Oudewater, IJsselstein, Nieuwegein, Liesveld, Vianen en Zederik.  

Sinds 2018 biedt de gemeente Lopik de verzilverlening aan. De hoogte van de verzilverlening in de gemeente Lopik bedraagt minimaal € 2.500,-- en maximaal € 35.000,--.  Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de verzilverlening. 


Verzilverlening voorwaarden

Verstrekking De Svn verstrekt de lening na toewijzing door de gemeente
Minimale lening € 2,500
Maximale Lening € 35,000
Leeftijdscriteria De minimale leeftijd bedraagt 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd. Bij twee aanvragers dienen beiden aanvragers aan de leeftijdscriteria te voldoen.Geen maximale leeftijd
Looptijd De verzilverlening heeft een vast looptijd van 75 jaar. Na 40 jaar zal er geen rente meer bijgeschreven worden op de schuld.
Rentepercentage De rente wordt vastgesteld op het moment van aanvragen bij SVn en is gebaseerd op eem door de SVn vastgestelde rente voor 40 jaar. De rente is gedurende de gehele looptijd vast.
Momenteel is deze rente 1,7%
Betaling van rente en aflossing Voor de verzilverlening wordt maandelijks geen rente en aflossing betaald. De rente wordt jaarlijks bij de schuldrest opgeteld. Aanhet einde van van de looptijd. Bij verkoop van de woning of overlijden van de langstlevende schuldenaar moet de lening afgelost worden.
Vervroegde aflossing Extra aflossen is altijd (boetevrij) mogelijk,maar niet noodzakelijk. Extra aflossingen zullen ertoe leiden dat de totale eindschuld aan het einde van de looptijd lager zal zijn dan in de offerte is berekend.
Kosten
Afsluitkosten € 475,00
Notariskosten ongeveer € 500,00
Hypotheekadvies € 1.195,00
De kosten kunnen worden meegefinancierd.
Akte Van de lening wordt een hypothecaire akte opgemaakt
Zekerheden Er is een Hypothecaire zekerheid
Wat gebeurt er met de lening als de woning wordt verkocht. Op het moment van verkoop van de woning dient de gehele schuldrest van dat moment in een keer afgelost te worden.
Overige voorwaarden Indien van toepassing kan het eigen geld in het bouwkrediet gestort worden Op het moment van verkoop van de aanvragen van de lening bij de gemeente mogen de werkzaamheden nog niet zijn aangevangen.
De Verzilverlening bedraagt niet meer dan 80% van de WOZ waarde of de getaxeerde marktwaarden van het onderpand.
Uitbetaling van de lening De lening wordt via een bouwkrediet verstrekt.
Rijssen-Holten
Assen
Opsterland
Etten-Leur
Woensdrecht
Roosendaal
Best
Midden-Drenthe
Lopik
De Wolden
Hoogeveen
Hilvarenbeek