Verzilverlening berekenen

Verzilverlening Berekenen

 Wees niet bang... geld vergaren is moeilijk maar geld uitgeven is leuk... Geniet er van. 

Lelystad

Inwoners van Lelystad kunnen vanaf nu gebruikmaken van twee soorten leningen om de asbest van woningen te kunnen verwijderen en herstellen.

Inwoners van Lelystad kunnen vanaf nu gebruikmaken van twee soorten leningen om de asbest van woningen te kunnen verwijderen en herstellen. Dit zijn de Maatwerklening Asbestverwijdering en Stimuleringslening Asbestverwijdering. De verzilverlening komt daar nu bij als derde leenvorm dat bestemd is voor senioren met een overwaarde op hun woning. De Verzilverlening in Lelystad is een leenvorm bedoeld voor de oudere woningeigenaar met een laag inkomen zodat de overwaarde van zijn/haar woning kan worden gebruikt voor dakrenovatie en asbestverwijdering.

Verzilverlening voorwaarden

Verstrekking De Svn verstrekt de lening na toewijzing door de gemeente
Minimale lening € 2,500
Maximale Lening € 40,000
Leeftijdscriteria De minimale leeftijd bedraagt 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd. Bij twee aanvragers dienen beiden aanvragers aan de leeftijdscriteria te voldoen.Geen maximale leeftijd
Looptijd De verzilverlening heeft een vast looptijd van 75 jaar. Na 40 jaar zal er geen rente meer bijgeschreven worden op de schuld.
Rentepercentage De rente wordt vastgesteld op het moment van aanvragen bij SVn en is gebaseerd op eem door de SVn vastgestelde rente voor 40 jaar. De rente is gedurende de gehele looptijd vast.
Momenteel is deze rente 1,7%
Betaling van rente en aflossing Voor de verzilverlening wordt maandelijks geen rente en aflossing betaald. De rente wordt jaarlijks bij de schuldrest opgeteld. Aanhet einde van van de looptijd. Bij verkoop van de woning of overlijden van de langstlevende schuldenaar moet de lening afgelost worden.
Vervroegde aflossing Extra aflossen is altijd (boetevrij) mogelijk,maar niet noodzakelijk. Extra aflossingen zullen ertoe leiden dat de totale eindschuld aan het einde van de looptijd lager zal zijn dan in de offerte is berekend.
Kosten
Afsluitkosten € 475,00
Notariskosten ongeveer € 500,00
Hypotheekadvies € 1.195,00
De kosten kunnen worden meegefinancierd.
Akte Van de lening wordt een hypothecaire akte opgemaakt
Zekerheden Er is een Hypothecaire zekerheid
Wat gebeurt er met de lening als de woning wordt verkocht. Op het moment van verkoop van de woning dient de gehele schuldrest van dat moment in een keer afgelost te worden.
Overige voorwaarden De lening is alleen van toepassing voor de verwijdering van asbest en asbestdaken waarbij de totale som voor 80% daarvoor is bestemd de overige 20% is weer bestemd omde woning verder te herstellen. Indien tenminste 20% van de leensom. De werkzaamheden mogen nog niet zijn aangevangen.
Uitbetaling van de lening De lening wordt via een bouwkrediet verstrekt.
Assen
Midden-Drenthe
Hoogeveen
Rijssen-Holten
Meppel
De Wolden
Roosendaal
Tynaarlo
Wijdemeren
Etten-Leur
Breda
Olst-Wijhe