Verzilverlening berekenen

Verzilverlening Berekenen

 Wees niet bang... geld vergaren is moeilijk maar geld uitgeven is leuk... Geniet er van. 

Huizen

Sinds april 2018 beschikbaar in gemeente Huizen, een plek omgeven door bos en heide en prachtig gelegen aan de rand van het Gooimeer.

De gemeente Huizen ligt in de provincie Noord-Holland en telt ongeveer 42.000 inwoners. Huizen is omgeven door bos en heide en ligt aan de rand van het Gooimeer. Dit betekent volop recreatiemogelijkheden met ruimte, rust, groen en water. Ook heeft de gemeente Huizen vele voorzieningen, zoals een openluchtbad, bioscoop en theater. Verder heeft het Gooimeer een gezellig winkelcentrum, diverse jachthavens en verschillende toeristische trekpleisters. Zeker een bezoekje waard.  

Verzilverlening voorwaarden

VerstrekkingDe Svn verstrekt de lening na toewijzing door de gemeente
Minimale lening € 2.500,-
Maximale Lening € 50.000,-
LeeftijdscriteriaDe minimale leeftijd bedraagt 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd. Bij twee aanvragers dienen beiden aanvragers aan de leeftijdscriteria te voldoen.Geen maximale leeftijd
LooptijdDe verzilverlening heeft een vast looptijd van 75 jaar. Na 40 jaar zal er geen rente meer bijgeschreven worden op de schuld.
RentepercentageDe rente wordt vastgesteld op het moment van aanvragen bij SVn en is gebaseerd op eem door de SVn vastgestelde rente voor 40 jaar. De rente is gedurende de gehele looptijd vast. Momenteel is deze rente 1,7%.
Betaling van rente en aflossingVoor de verzilverlening wordt maandelijks geen rente en aflossing betaald. De rente wordt jaarlijks bij de schuldrest opgeteld. Aan het einde van van de looptijd.Bij verkoop van de woning of overlijden van de langstlevende schuldenaar moet de lening afgelost worden.
Vervroegde aflossingExtra aflossen is altijd (boetevrij) mogelijk,maar niet noodzakelijk. Extra aflossingen zullen ertoe leiden dat de totale eindschuld aan het einde van de looptijd lager zal zijn dan in de offerte is berekend.
KostenAfsluitkosten: € 475,-
Notariskosten ongeveer: € 500,-
Hypotheekadvies: € 1,195,-
De kosten kunnen worden meegefinancierd.
Akte Van de lening wordt een hypothecaire akte opgemaakt
ZekerhedenEr is een Hypothecaire zekerheid
Wat gebeurt er met de lening als de woning wordt verkocht?Op het moment van verkoop van de woning dient de gehele schuldrest van dat moment in een keer afgelost te worden.
Overige voorwaarden Indien van toepassing kan het eigen geld in het bouwkrediet gestort worden Op het moment van verkoop van de aanvragen van de lening bij de gemeente mogen de werkzaamheden nog niet zijn aangevangen. De Verzilverlening bedraagt niet meer dan 80% van de WOZ waarde of de getaxeerde marktwaarden van het onderpand.
Uitbetaling van de leningDe lening wordt via een bouwkrediet verstrekt.
Lelystad
Ridderkerk
Opsterland
Wijdemeren
Hilvarenbeek
Assen
Hillegom
De Wolden
Nieuwegein
West Maas en Waal
Best
Etten-Leur