Wees niet bang... geld vergaren is moeilijk maar
geld uitgeven is leuk... Geniet er van.

Gemeente Almere

Waarom wonen in gemeente Almere?

Gemeente Almere ligt in de provincie Flevoland en telt in totaal circa 196.000 inwoners. Gemeente Almere ligt in de zuidelijke polder van Flevoland: 'Zuidelijk Flevoland' en behoort tot de tien grootste gemeenten van Nederland qua inwonertal, ondanks dat het geen hoofdstad is. De aangrenzende gemeente Lelystad (de hoofdstad) is qua oppervlak wel groter dan gemeente {gemeente}.

Er wonen relatief veel jonge mensen in gemeente Almere, maar liefst 30 procent van de inwoners is onder de 20. De laatste jaren is dit aan het afnemen en onwikkelt dit zich naar meer ouderen.

Wilt u in een moderne stad wonen die met zijn tijd meegroeit, dan bent u in Almere aan het juiste adres.

Historie

Gemeente Almere is een vrij jonge gemeente en de eerste stenen zijn pas gelegd in 1975. In eerste instantie zou het Zuidweststad gaan heten, maar toen is besloten om het de vroegere naam van de Zuiderzee te geven (Almere).

Recreatie

Er zijn een aantal grootse evenementen die plaatsvinden in Almere. Zo kunt u genieten van het Bevrijdingsfestival Flevoland, kunt u allerlei nieuwe producten uitproberen tijdens de Libelle Zomerweek en kunt u zich helemaal laten gaan tijdens één van de vele festivals.

De Floriade van 2022 wordt in Almere stad gehouden, een groots festival dat wereldwijd vele bezoekers aantrekt. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling wordt eenmaal per tien jaar gehouden en duurt een half jaar. Het Floriadepark wordt opgebouwd uit diverse gedeeltes met ieder een eigen thema op een gebied van bijna 70 voetbalvelden. Heel leuk om ieder thema te doorlopen en de natuur eens vanuit een steeds ander perspectief te zien.

Centrum

Het centrum van Almere bevindt zich in het hart van het stadsdeel Almere Stad. Dit stadshart is één van de grootste winkelgebieden van heel Nederland en shopaholics kunnen hier dan ook hun hart aan ophalen. Niet alleen in Almere Stad, maar ook in Almere Haven en Almere Buiten kunt u eindeloos shoppen. Zelfs op zondag zijn de meeste winkels geopend.

Wanneer u het centrum binnenrijdt is hetgeen dat meteen opvalt de bijzonder architectuur. Deze moderne architectuur is doorgevoerd in het hele centrum van Almere en daarbuiten. De gemeente bevorderd bepaalde cultuurexperimenten, waardoor bepaalde bewoners hun eigen huis hebben kunnen ontwerpen. Er zijn diverse bouwwerken die zeker interessant zijn om te bewonderen, zoals deze winnaars van de architectuurprijs: het Citadel en De nieuwe bibliotheek. Ook heel vreemduitziende gebouwen zijn te vinden in en om het centrum van Almere. Zo zijn er rondvormige huizen (Towerhouses) in stadsdeel Almere Buiten, een UFO-vormig Mode Centrum langs de snelweg van Almere Stad en de schouwburg van Almere, dat drijft op het water.

Stadsdelen van Almere

De gemeente Almere heeft een aantal stadsdelen, namelijk Almere Buiten, Almere Haven, Almere Hout, Almere Oosterwold, Almere Pampus, Almere Poort en Almere Stad. Verreweg de meeste mensen (meer dan de helft) wonen in Almere Stad, eenvierde deel in stadsdeel Buiten, gevolgd door Almere Haven met 22.000. De rest van de inwoners is verdeeld over de overige nieuwere wijken.

Woningaanbod

Toen de stad Almere in 1975 zijn oorsprong vond, was het idee om een meerkernige stad te maken. Na verloop van tijd is dit idee een beetje veranderd en is te zien dat delen van Almere meer overlopen in elkaar. Deze verandering in beleid is terug te zien in het woningaanbod van de gemeente Almere. De nieuwere wijken hebben voornamelijk woningen met apartere, meer luxere uitstraling. Dit in tegenstelling tot de eerst gebouwde wijken van gemeente Almere, waar een meer uniform aanbod aan woningen te vinden is.

In een jonge gemeente als Almere kunt u werkelijk alle soorten huizen vinden, weliswaar met de stijl van de laatste decennia.

Omgeving van gemeente Almere

Zoals te verwachten bij een omvangrijke stad als Almere met een centrale ligging, is er ook voldoende ruimte gemaakt voor groen. Zo zijn er diverse recreatiegebieden en natuurparken in gemeente Almere en kunt u in de directe omgeving een frisse neus halen op het Almeerderstrand, of eens een mooie wandeling maken door het Vroege Vogelbos en het Kotterbos. Natuurlijk zijn dit niet de enige mogelijkheden, want de Lepelaarplassen, Leeghwaterplassen en de Oostvaardersplassen met aangrenzend Oostvaardersbos laten u volop genieten van de prachtige natuur die Almere te bieden heeft. Als u ten westen van Almere naar het Zilverstrand gaat, kunt u vervolgens het kromslootpark bezoeken. Het kromslootpark is een park dat een bijzonder landschap laat zien, met diverse dijkjes, weides en slootjes. U kunt er wandelingen maken tussen de Schotse Hooglanders en andere dieren.

Bereikbaarheid

Almere ligt aan de A6, die vervolgens aansluiting vindt met de A1 richting Amsterdam (een half uur met de auto) of ten zuiden naar Amersfoort (40 minuten met de auto). Tevens ligt de A27 pal aan de gemeente Almere, zodat steden als Utrecht (40 minuten), en Amersfoort gemakkelijk verbonden zijn. In Noordelijke richting middels de A6 komt u binnen een half uur in Lelystad, de hoofdstad van de provincie. Wanneer u uw weg vervolgt bent u zo in Groningen en wordt deze prachtige provincie tevens erg bereikbaar voor diverse uitstapjes. Het openbaar vervoer is een goed alternatief voor de auto, want er zijn goede verbindingen met alle omliggende steden. Amsterdam en Lelystad bijvoorbeeld zijn in precies 20 minuten te bereiken.

Gemeente Almere ligt in de provincie Flevoland en telt in totaal circa 196.000 inwoners.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Andere gemeenten

Bereken hier de mogelijkheden

Rekengegevens
,-
,-
,-
,-
,-
%
Andere rentevaste periodes zijn uiteraard ook mogelijk, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
NAW Gegevens
 

Ons privacybeleid